Читај ми!

Вучић са Боцан-Харченком о сарадњи, "спутњику", Дану победе над фашизмом

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, којем је уручио Ускршње честитке за председника Владимира Владимировича Путина и патријарха московског и све Русије Кирила.

Честитајући Ускрс, председник Александар Вучић је замолио амбасадора Боцан-Харченка да председнику Путину, патријарху Кирилу и свим православним верницима у Руској Федерацији, пренесе искрене жеље за мир, добро здравље и сваки напредак. 

Председник Вучић је и овом приликом захвалио на подршци коју Русија пружа Србији током пандемије, констатујући да ће производња руске вакцине "Спутњик В" допринети да се обезбеди наставак имунизације становништва и у наредном периоду, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Саговорници су изразили задовољство напретком економске сарадње између Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, као и пројекти у области енергетике, прате планирану динамику и да ће по завршетку умногоме допринети економском напретку наше земље, као и квалитету живота грађана.

Једна од тема разговора било је и обележавање Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Саговорници су се сагласили да један од најважнијих датума у модерној историји треба обележити у складу са околностима узрокованих пандемијом, али да борба за истину наставља да траје упркос покушајима ревизије историје, која је у потпуности неприхватљива за све народе који, попут српског и руског, баштине слободарску традицију и који су поднели огромне жртве у борби против фашизма.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о ситуацији на Косову и Метохији, као и о регионалним питањима, при чему су се сагласили да су политика мира, сарадње и очувања стабилности од највећег значаја за даљи развој Западног Балкана.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво