Читај ми!

Дачић: Дијалог уз посредство ЕП неће почети пре јуна

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић каже да дијалог о изборним условима између власти и опозиције, уз посредство Европског парламента, неће почети пре јуна. Дачић је оценио да је састанак, који је без европских посредника одржан у оквиру међустраначког дијалога, био "веома добар и конструктиван".

Дачић је рекао да су европски представници започели консултације са странкама у оквиру такозване припремне фазе и до сада разговарали са странкама које су у парламенту.

"Сада ће разговарати са странкама које нису у парламенту, а 7. маја разговараће са мном да разменимо информације и видимо шта ћемо даље. Оно што је реално очекивати је да пре јуна неће ни почети тај дијалог уз присуство Европског парламента", рекао је Дачић у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк .

Указао је да постоји један број странака који је релевантан, а који не жели да учествује на састанцима уз присуство странаца.

Истакао је да је обавезан да саслуша и њихове ставове и захвалио председнику Србије Александру Вучићу што је прихватио позив да учествује на састанку, без посредника ЕП.

"Разговор је био веома добар, састанак је био конструктиван", рекао је Дачић, говорећи о састанку одржаном у среду, и истакао да није било никаквих сукоба, нити несугласица, "осим што сви имају своје погледе на актуелне теме".

Додао је да је закључак да ти састанци треба да буду редовнији и да је предложено да се организују на шест месеци, да се позову све политичке странке и негује атмосфера дијалога.

Дачић је истакао да је на састанку говорено о томе и да око најважнијих државних питања не треба да буде разлике између власти и опозиције.

На питање како ће се ти сусрети одразити на дијалог у којем ће учествовати представници ЕП, Дачић је рекао да они "у суштини очигледно не поздрављају дијалог у начелу, него мисле да је дијалог само ако се води у њиховом присуству, уз присуство Ђиласа, Јеремића и других".

Дачић је оценио да је могуће да постоји сујета "јер можда нису очекивали да ће толики број странка да учествује".

Председник Скупштине је нагласио да је на састанку учествовало 26 странака и поручио да ће се дијалог наставити.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво