Читај ми!

Министарка Вујовић са представницима "Зиђина" о мерама за заштиту животне средине

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је у Палати Србија са представницима "Зиђинa", већинског власника Рударско-топионичарског басена "Бор", о корацима које би ова компанија требало да предузме како би се задовољили стандарди у пословању који се односе на очување животне средине.

У циљу смањења загађења које настаје због рада топионице, "Зиђин" ће, на захтев ресорног министарства, израдити акциони план, којим ће дефинисати конкретне кораке за наредни период.

"Акциони план ће прецизно дефинисати све потребне мере како би се на најбољи начин заштитила животна средина од загађења. На основу овог документа моћи ћемо заједно да пратимо које активности су предузете и какав је ефекат. Верујем да је ово добар механизам и да резултат неће изостати. Важно је да свака компанија која послује у Србији испуни све еколошке стандарде, а службе Министарства су им свакодневно на располагању како бисмо им помогли да остваре овај заједнички циљ", рекла је Ирена Вујовић.

Кинески партнери су министарки Вујовић предочили да ће акциони план бити усмерен на краткорочне циљеве, док ће проблем на дужи рок решити планирана модернизација топионице која подразумева и изградњу постројења за сакупљање и пречишћавање димних гасова и система за одсумпоравање.

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић указао је представницима "Зиђина" и на проблем који домаћинства у близини површинског копа "Велики Kривељ" имају са прекомерном буком насталом због извођења радова.

Како су рекли, одређене активности су већ предузете, а у наредном периоду ће бити размотрене и друге мере како би смањили буку.

На састанку је договорено да се састанци представника компаније "Зиђин" и Министарства заштите животне средине одржавају најмање на месечном нивоу, како би се пратиле и убрзале планиране активности у области екологије.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво