Читај ми!

Ракић посетио нападнуту српску породицу у Гојбуљи

Министар за повратак и заједнице у косовској влади Горан Ракић посетио је породицу Ђорђевић у Гојбуљи код Вучитрна и пренео им подршку да остану да живе у својој кући и на свом имању, након што је њене чланове напао Албанац док су обрађивали своју њиву.

Албанац из породице Адеми напао је Лазара Ђорђевића у селу Гојбуља, у општини Вучитрн, док је обрађивао њиву. 

Министар за повратак и заједнице у косовској влади Горан Ракић посетио је породицу Ђорђевић.

"Имајте моје уверење да ћу разговарати с ким год буде било потребно како мештани Гојбуље у наредном периоду не би наилазили на проблеме као што је то било јуче. Ми смо увек слали и увек ћемо слати поруку мира и заједничког суживота на овим просторима", истакао је Ракић.

"Желимо да и наша деца, не само у Гојбуљи и Бањској већ у свим местима, безбрижно одрастају и живе мирно. Српске породице у оваквим местима морају имати бољу заштиту и за тако нешто ћу се лично залагати", казао је Ракић у Гојбуљи.

Осим са породицом Ђорђевић, разговарао је и са протом Симом Чумбуровићем и осталим мештанима.

Током посете селу Бањска, Ракић је у порти Цркве Светог Николе са окупљеним мештанима осим о безбедносној ситуацији разговарао и о томе на који други начин може да им помогне и истакао да је Спрска православна црква стуб опстанка Срба и да ће заједничким снагама, окупљени око цркве превазићи све препреке на путу опстанка и останка на Косову.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво