Читај ми!

Реакције Марковића, Дачића и фирме "Стандард" из Јагодине поводом навода Маринике Тепић

Председник ЈС Драган Марковић Палма каже да стваран мотив доласка Маринике Тепић у Јагодину није давање исказа у полицијској управи већ одржавање политичког скупа, а са ставом Марковића сагласан је и лидер СПС-а Ивица Дачић. Из компаније "Стандард" демантују наводе Тепићеве да у тој фирми постоје запослени који примају плату а не долазе на посао, већ служе за подвођење.

Драган Марковић је истакао да је мотив Тепићеве, која је данас дала исказ у јагодинској полицији, био и да се изврши притисак на државне органе, полицију, Тужилаштво и суд, а за то је, наводи, у помоћ позвала и Драгана Ђиласа.

Каже да је објавио службену белешку коју је потписала Ђиласова жена Ива Ђилас, у којој се наводи да је, како тврди Марковић, Ђилас био насилан према супрузи и тасту.

Додаје да у том случају нико није реаговао иако постоје, како каже, сведоци и жртве.

У његовом, додаје Марковић, нема ни сведока ни жртве, али се прави политички ријалити.

"Ја ћу дати исказ, када ме надлежни органи буду позвали, увек, било где и било када, без скупова и митинга. Уз мене ће бити само истина, а истина је да је Мариника Тепић све о мени слагала и она и њен послодавац. Њихова намера је била да данас одрже политички митинг и изазову Јагодинце на контрапротест и да евентуално дође до нечег што нико не жели. Али то се није десило", наводи Драган Марковић Палма у саопштењу.

Дачић: Довођење људи испред полиције притисак на правосуђе 

Председник Скупштине Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је да је давање изјаве Маринике Тепић јагодинској полицији претворено у политички скуп по налогу Драгана Ђиласа.

Дачић је у писаној изјави навео да довођење људи испред полиције представља притисак на правосуђе и полицију, а без навођења доказа.

"То је у ствари био политички скуп, по налогу њеног шефа, кога отворено бивша супруга оптужује за породично насиље. Није ваљда да се они који туку жене стварно брину за жртве у Јагодини", упитао је Дачић.

Стандард демантује наводе Маринике Тепић 

Јавно предузеће "Стандард" у Јагодини демантовало је наводе Тепићеве да у том предузећу постоје особе које су формално запослене а не долазе на посао и примају плату, те да служе као анимир-даме.

Фирма наводи да ће због тога од правосудних органа тражити заштиту радника и угледа фирме.

"Сви наводи Тепићеве су чиста лаж и нарушавају достојанство радника. Одговорно тврдимо да сви запослени у ЈП 'Стандард' примају плату за посао који обављају", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, у предузећу су запослена 394 радника, а последњих седам година ниједан нови радник није запослен у администрацији, већ само неколико на теренским пословима.

"Мариника Тепић није се сетила радника и радница када су спасавали град и села од поплава и пожара и других недаћа. Данас 'Стандард' има мање радника него што то захтевају нормативна акта, а својом изјавом Тепићева је увредила све раднике и раднице тог предузећа", наводи се у саопштењу и истиче да оно нема везе са политиком већ са достојанством радника.

Раније данас, поводом случаја "Палма" огласила се премијерка Ана Брнабић, која је рекла да се питања злостављање жена и малолетника не сме политизовати, и да свако ко има информацију у вези с тим мора да је подели с надлежнима. 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво