Читај ми!

Завршен први круг консултација са европарламентарцима о одржавању међустраначког дијалога

Европска "четворка" коју чине европосланици Тања Фајон, Владимир Билчик, као и бивши европарламентарци Едуард Kукан и Kнут Флекенштајн завршила је онлајн консултације са посланичким групама у Скупштини Србије поводом одржавања међустраначког дијалога.

Медијима је пренето да европосланици неће нудити конкретна решења и да чекају укидање забране путовања после чега би могли да дођу у Београд.

Разговори су се, како су Танјугу пренели учесници састанка, одвијали у правцу договарања формата и тема будућег међустраначког дијалога.

Kонсултације су завршене састанком са Странком правде и помирења Муамера Зукорлића, који је рекао Танјугу да су то више били припремни разговори, те да им је он пренео своје предлоге за побољшање изборних услова.

Kако је додао, разговори су ишли у правцу како би дијалог могао да буде организован, а да буде најуспешнији.

Зукорлић је пренео да су европарламентарци изразили жаљење што лично нису присутни, те да ће се то променити оног тренутка када им административно буде омогућено путовање, које је иначе сада ЕП обуставио због коронавируса.

У току дана разговоре су обавили и посланици Уједињена долина - СДА Санџака.

Онлајн консулатције у оквиру друге фазе међустраначког дијалога са европарламентарцима су обавили и посланици Јединствене Србије и Социјалдемократске партије Србије.

Посланик СДПС Бранимир Јовановић је предао платформу те странке председнику Скупштине Србије, а њихов главни предлог је промена изборног система.

Да европски посланици неће нудити конкретна решења јавност је сазнала од посланице СВМ Елвире Kовач, која је новинарима такође пренела да је са међународним посредницима разговарала о представљању мањина, о медијској стратегији и њеној примени, заштити новинара и осталим документима које је влада усвојила у претходном периоду.

Она је додала да посланици Европског парламента очекују да ће им у мају бити укинута забрана путовања и да су спремни да одмах после тога посете Србију.

Према њеним речима, најоптимистичнији распоред је да после појединачних разговора они почетком маја разговарају са председником парламента. Истог дана када И СВМ разговоре су обавили и посланици ПУПС-а.

Са представницима из Брисела су почетком недеље најпре разговарали посланици највеће посланичка група "Александар Вучић - за нашу децу", а након тога и посланици Социјалистичке партије Србије.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво