Читај ми!

Вујовић: Ребалансом буџета још четири милијарде за екологију

Mинистарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је да је предложеним изменама Закона о буџету за 2021. годину, буџет ресора који води увећан за четири милијарде динара, што је најбољи доказ да је екологија за Владу Србије приоритет и да ће ову годину обележити највећа улагања до сада у ову област.

Након седнице Владе, Предлог измена и допуна Закона о буџету за 2021, упућен је у скупштинску процедуру.

Ако посланици усвоје овај акт, Министарство заштите животне средине располагаће са 12,3 милијарде динара за ову годину, навели су у Министарству.

"Са увећаним буџетом имаћемо још више средстава на располагању из којих ћемо решавати еколошке проблеме у Србији", рекла је министарка Вујовић.

Истакла је да ће држава наставити да финансира пројекте којима је циљ смањење аерозагађења, што су већ, како је рекла, већ радили у првим месецима по преузимању ресора.

"Још једном позивам локалне самоуправе да прате наше конкурсе и искористе подршку коју ћемо им дати. Такође, из ових средстава, помагаћемо градовима и општинама да санирају дивље депоније на својим територијама. Већ смо спровели јавни позив којим смо их позвали да мапирају све локације на којима се недозвољено одлаже отпад", рекла је Вујовићева.

Министарка је рекла да је буџет увећан како би, поред осталог, била доступна средства за покретање капиталних пројеката, као што је изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у 28 локалних самоуправa, али и за комплетну замену котлова у градској топлани у Крагујевцу, јер је она тренутно један од већих загађивача у том граду.

Према њеним речима, циљ ресорног министарства је да што брже и ефикасније решава историјске проблеме у овој области.

"Екологија је наш приоритет и наставићемо да спроводимо све пројекте и активности којима је циљ да унапредимо стање животне средине. Повећање буџета, најбољи је доказ колико смо озбиљни у тој намери. Резултати не могу доћи преко ноћи, али грађани су се већ уверили у то шта смо урадили, а до краја године показаћемо још добрих резултата", рекла је Вујовићева.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво