Читај ми!

Курти затражио признање од Грчке

Косовски премијер Аљбин Курти састао се са шефом грчке Канцеларије за везу у Приштини Крисуолом Алифери и затражио да се њена земља "придружи блоку земаља које су признале Косово".

У саопштењу косовске владе наводи се да је "Курти затражио да се билатерална сарадња даље прошири и продуби и да се Грчка придружи блоку земаља које су признале Косово".

Курти је похвалио "односе са Грчком и њену посвећеност чланству Косова у међународним организацијама, као што је то био случај са чланством у ЕБРД".

Амбасадор Грчке у Србији Јоргос Ђакофотакис изјавио је у среду да је став његове земље да не признаје косовску независност добро познат и остаје непромењен.

Амбасадор је тако прокоментарисао очекивања аналитичара спољне политике Дејвида Филипса и Данијела Сервера да ће Грчка променити став и вероватно признати Косово.

"У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара, Грчки став о непризнавању Косова је добро познат и остаје непромењен", наводи се у писаном одговору Ђакофотакиса који је Танјугу проследила његова прес-служба.

Филипс и Данијел Сервер изјавили за су за РТВ Дукађини да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале Косово променти свој став, осим Грчке.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво