Ђилас проширио кривичну пријаву

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас саопштио је да је Првом основном јавном тужилаштву поднео проширену кривичну пријаву због фалсификовања докумената и њиховог коришћења у, како сматра, "кампањи линча коју је режим спровео против њега претходних недеља", тврдећи да поседује фирме и рачуне у 17 земаља света.

Драган Ђилас је крајем марта поднео кривичне пријаве против председника Александра Вучића, министра финансија Синише Малог, шефа информативне службе СНС-а Владанке Маловић, главног и одговорног уредника Новости Милорада Вучелића и новинарке тог листа Андријане Нешић и оптужио их да су умешани у фалсификовање и објављивање докумената о томе да поседује рачуне и фирме на Маурицијусу и у Хонг Конгу.

Осим Александра Вучића, Синише Малог, Владанке Маловић, Милорада Вучелића и Андријане Нешић, пријавом је обухваћен и директор Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић, навео је Ђилас у саопштењу.

"Пријава је поднета због основане сумње да је Жељко Радовановић способан да схвати значај свог дела и да управља својим поступцима, по претходном договору са осталим осумњиченима, искористио лажне изводе рачуна 'Дојче банке' и 'Банк оф Чајна' којима ја наводно управљам, у намери да их као праве представи јавности", тврди Ђилас.

Све је то урадио, истиче, како би се у Управи за спречавање прања новца покренуо поступак против њега, иако је, каже Ђилас, Радовановић знао да ти документи нису изводи са рачуна банака и да представљају фалсификат.

"У допуни пријаве, као додатне доказе, навео сам и изјаву првооптуженог Александра Вучића да папире које су објавили медији и на којима се налази лого сваке од банака, као и њихови свифт кодови, и на које су се позивала разна лица спроводећи унапред организовану кампању, нису издале банке", пише у саопштењу Ђиласа.

"Другим речима, потврђено је све што сам ја претходних недеља говорио: да ни ја, ни било која фирма којој сам власник, или овлашћено лице немам рачуне ни на Маурицијусу, ни у Хонг Конгу ни у било којој другој земљи. Да је лаж да су те папире издале банке, да их је неко фалсификовао додајући лого банака како би деловало уверљивије, да су сви направљени на истом рачунару и испринтани на истом принтеру и да је у питању озбиљно кривично дело из члана 355 Кривичног законика Републике Србије", тврди Ђилас.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво