Вучић примио акредитивна писма новоименованих амбасадора

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованих амбасадора Мексика, Холандије, Турске и Бугарске.

Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Сједињених Држава Мексика Карлоса Феликса и пожелео му добродошлицу и успешан рад у Србији, који почиње у години када се обележава 75. годишњица успостављања дипломатских односа двеју земаља.

Председник Вучић је изразио уверење да ће амбасадор Феликс својим дипломатским умећем, уз помоћ наше стране, дати значајан допринос развоју свестраних веза између Србије и Мексика, наведено је у саопштењу Владине канцеларије за сардњу с медијима.

Aмбасадоp Феликс изразио је посебно задовољство због тога што ће овај дипломатски мандат провести у Београду, у којем је већ службовао.

Председник Вучић и амбасадор Феликс су констатовали да су односи Србије и Мексика пријатељски и засновани на међусобном разумевању и подршци, али да је неопходно интензивирати политички дијалог и снажити економску и сваку другу сарадњу.

Вучић је затим примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Kраљевине Холандије Јоста Реинћеса, којем је пожелео добродошлицу и успешан мандат у Београду.

Председник Вучић је изразио уверење да постоји значајан простор за унапређење политичког дијалога, као и интензивирање свих видова сарадње између Србије и Холандије.

Председник Вучић и амбасадор Реинћес су констатовали заинтересованост обе стране за унапређење економске сарадње.

Они су изразили наду да ће велике мултинационалне компаније из Холандије сагледати одличну инвестициону климу у Србији и определити се за пословање у нашој земљи.

Говорећи о регионалним питањима, председник Вучић је посебно нагласио да је за Србију од кључног интереса очување стабилности у региону и оријентација Западног Балкана ка што интензивнијој међусобној сарадњи.

Председник је приммио и акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Турске Хамија Аксоја, којем је пожелео успех током рада у Београду.

Амбасадор Аксој је председнику Вучићу пренео срдачне поздраве председника Ердогана. Узвративши поздраве, председник Вучић је изразио велико задовољство због постигнутог високог нивоа билатералних односа Србије и Турске, посебно због интензивног политичког дијалога, као и појачане економске сарадње, у атмосфери међусобног уважавања и поверења, чиме две земље дају и снажну подршку стабилности целог региона.

У том контексту је поздравио све израженији интерес турских компанија да улажу у српску привреду, посебно у слабије развијеним деловима наше земље.

Председник Вучић је истакао да веома уважава лични допринос председника Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију.

Вучић је примио и акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Бугарске Петка Дојкова. Пожелевши му добродошлицу, председник Вучић је истакао посвећеност Србије јачању свеукупних односа са Бугарском, у духу пријатељства и међусобног разумевања.

Амбасадор Дојков је пренео председнику Вучићу поздраве председника Радева и премијера Борисова. Узвративши поздраве, председник Вучић је казао да су односи двеју земаља заједничким залагањем подигнути на значајно виши ниво.

Саговорници су констатовали да је Бугарска један од најзначајнијих партнера Србије по обиму трговинске размене, а такође су указали на то да постоје могућности за унапређење сарадње у области инвестиционих улагања, заједничких производних капацитета и програма, као и заједничког наступа на трећим тржиштима.

Они су, такође, констатовали да ће од највећег значаја за Србију и Бугарску да буде завршетак ауто-пута од Софије до границе двеју земаља, као и других инфраструктурних пројеката.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво