Читај ми!

Повучен Предлог за измене Закона о судијама из Скупштине

Предлог измена Закона о судијама, који је сутра требало да буде на расправи у начелу пред посланицима, повучен је из скупштинске процедуре.

Предлогом измена Закона било је предвиђено изједначавање плата судија за прекршаје са судијама осталих судија који поступају у другим материјама у истом степену надлежности.

"Тек након уласка у процедуру законског предлога и прихватања предложених амандмана, који су тиме постали саставни део законског предлога, уочен је пропуст који се није могао отклонити на други начин, а да се не прекрши пословник. Повлачење закона из процедуре је био једини могући начин да се пропуст отклони, тако да очекујем да ће се закон ускоро поново наћи на дневном реду", рекао је за Танјуг један од предлагача законских измена, посланик Ђорђе Комленски.

Поред Комленског ове измене закона су Народној скупштини предложили и посланици Марјан Ристичевић, Ана Караџић и Бојан Торбица, а Влада Србије је недавно била дала позитивно мишљење о том предлогу.

Предложеним нормативним решењима, практично је било предвиђено да се плате судија за прекршаје које поступају у првом степену изједначе са платама судија у основним судовима, а да се плате судија Прекршајног апелационог суда изједначе са платама судија у редовним апелационим судовима у Србији.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво