Читај ми!

Вучић се састао са принцом престолонаследником Абу Дабија

Председник Србије Александар Вучић, који је у радној посети Уједињеним Арапским Емиратима, састао се са принцом престолонаследником Абу Дабија шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном. У центру пажње су унапређење економске сарадње, посебно у пољопривреди, нове инвестиције, борба против коронавируса и имунизација становништва.

Како је најављено, током састанка Александар Вучић и Мухамед бин Зајед ел Нахјан разговараће о унапређењу политичке и економске сарадње и о новим улагањима, пре свега зеленим технологијама и обновљивим изворима енергије, али и о пласману српских производа на захтевно тржиште Емирата, пре свега српског воћа – јабука, јагода и малина.

Тржиште УАЕ је апсолутно отворено за све пољопривредне производе из Србије, посебно у сектору воћа, млека, вина, изјавио је у Абу Дабију министар пољопривреде Бранислав Недимовић, након разговора са колегом из УАЕ.

"Јабуке апсолутно доминирају код њих у последњих неколико година. Испунили смо посебне стандарде и зато смо присутни на овом тржишту. Овде су најбогатије земље на свету, пре свега мислим на Бахреин, Катар, Оман, Саудијску Арабију и мислим да можемо овде добро да прођемо и да се после 30, 40 година вратимо на ово тржиште", објашњава Недимовић.

Александар Вучић разговарао је у Абу Дабију и са директором за безбедност и превенцију Националне управе за управљање ванредним ситуацијама и елементарним непогодама доктором Саифом Алдахеријем о моделима управљања кризом проузрокованом ковидом и о процесу имунизације.

 

О пандемији и економској сарадњи разговарао је и са власником компаније "Mubadala Investment Company" Калдуном ел Мубараком.

Из Абу Дабија председник Србије одлази у Бахреин, прву званичну посету тој богатој заливској земљи где ће се састати са краљем Хамадом бин Иса ел Калифом, са којим ће разговарати о политичкој и економској сарадњи, инвестицијама и сарадњи у области пољопривреде.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво