Читај ми!

Вулин: Мафија је врло моћна, покушаји релативизације постојања криминалне групе

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је за РТС да је мафија врло моћна и да располаже неограниченим новцем који увек проговори. Рекао је да је на делу покушај релативизације постојања криминалне групе чији су чланови ухапшени.

Александар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се покушава релативизација злочина на начин да се представи да то све није било баш тако, већ да су ухапшени жртве обрачуна људи из власти. 

На питање како се покушава та релативизација, Вулин је рекао да покушава да се промени јавно мњење тако што се праве конференције за новинаре и сваки дан се говори да су ухапшени због припадности криминалној групи жртве, да је све то политика, да није криминал...

Истиче да МУП располаже великом количином података, а као пример је навео 44 заплењена скај телефона.

"Замислите колико ту има података, бројева, контаката, фотографија порука, итд", рекао је министар и додао да је полиција прве ноћи упала на 30 локација, а да се после тај број повећавао, као и број саслушаних и осумњичених.

Сваки дан стижу нова сазнања 

Додао је да се истрага не сужава, већ се шири, и да сваки дан стижу нова сазнања. На питање да ли се може очекивати још ухапшених, одговорио је: "Без сваке сумње".

Истиче да се проверава структура клана која је продавала дрогу и да је и јуче било занимљивих хапшења у провинцији. 

На питање о хапшењу бившег заменика начелника СБПОК-а Горана Папића, министар је рекао да се он терети за трговину утицајем.

Наводи да је то недвосмислено доказано и да му суд не би одредио притвор да није тако. Истиче да се Папић терети да је искористио положај и утицај тако што је наредио да се врати заплењено блиндирано возило Марка Миљковића.

"То је почетак онога што сматрамо трговином утицајем", рекао је Вулин и додао да верује да ће тога бити више.

Каже да је Папић био веома високи функционер полиције и да је као такав могао да буде упућен и ако су неки други припадници МУП-а радили незаконито.

"Полиција се на бави фалсификатима"

Када је реч о саслушању бившег функционера Партизана Владимира Вулетића, који је рекао да је снимак његовог разговора са Вељком Беливуком измонтиран, Вулин је рекао да се полиција не бави фалсификатима и монтирањем.

"Наш посао је да нађемо истину, кад је истина болна за некога, то није наш проблем", рекао је министар.

Рекао је да је Вулетић дошао да дâ изјаву, и да је пристао на полиграф, али да је онда испричао своје здравствено стање и да није било могуће радити тестирање.

"Тога се сетио баш када је дошао ту", рекао је Вулин уз коментар да је то омиљени начин свих оних који избегавају полиграф.

На питање да ли је полиграф доказ, Вулин објашњава да то не може да се користи на суду, али да полицији даје правац истраге.

"Ми у то верујемо и знамо да одбијање и прихватање полиграфа много говори", каже Вулин.

"Докази нису процурили из полиције" 

Када је реч о улози Дијане Хркаловић у прислушкивању Александра Вучића, рекао је да је то све завршено и да су докази предату тужилаштву. Наводи да је образложена њена улога, као и свих који су у томе учествовали. Истиче да је сад на тужилаштву да каже шта мисли о томе.

Говорећи о деловима њене изјаве коју су објавили медији, Вулин је рекао да докази нису процурили из полиције. Наводи да је чињеница да копију изјаве има МУП и онај ко је дао изјаву.

Подсећа и да је изношење података из полиције кривично дело и да се за то иде у затвор.

Министар је рекао и да је бивши начелник УКП Београд Илија Милачић признао дело и да подаци из истраге не могу да се достављају таблоидима, мафијашима, политичарима...

"То је порука за све који крше закон и мисле да полиција неће сазнати ко је тај ко одаје службене тајне", каже Вулин.

Како каже, тужилаштву нико не може да нареди шта а ради, а објављивање узнемирујућих фотографија имало је сврху да се покаже истина, да не може да се релативизује постојање криминалне групе и оних који су чинили злочине.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво