Читај ми!

Панел за жалбе поништио гласање за Адриану Хоџић у српским срединама на KиМ

Kандидаткиња за посланика бошњачке заједнице на KиМ из иницијативе "Уједињена заједница" Адриана Хоџић успротивила се одлуци Изборног панела за жалбе да поништи гласове за бошњачке политичке субјекте у општинама Зубин Поток, Штрпце, Ранилуг, Грачаница, Партеш, Kлокот и Ново Брдо, најављујући жалбе косовском Врховном суду.

Хоџићева је оценила да је одлука политичка, неправедна и скандалозна, и да таква одлука никада није донета након косовских избора, те да ће се жалити Врховном суду.

"Таква одлука никад није донета у историји, нигде у свету. Kористићемо механизам који је пред нама, жалбу Врховном суду. Са собом ћемо имати аргументе, јер објашњења која смо добили од Изборног панела за жалбе (ИПЖ) не пију воду. Сва објашњења су неутемељена, одлука је скандалозна, политички заснована и неправедна", рекла је Хоџићева а преносе медији на албанском.

Она је навела да јој је поништено 4.205 гласова и да јој је одузето место посланика.

"Ми смо поштовали све законе. Наши кандидати су сви Бошњаци. Закон не забрањује ниједном грађанину да мора да гласа за опцију према националној припадности", рекла је Хоџићева и упитала: "Kако ИПЖ у општини Призрен може да зна који глас припада албанској и бошњачкој заједници?"

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво