Читај ми!

Председник и његова породица 1.572 пута илегално прислушкивани, Вучић: Kриминалцима избројани дани на слободи

У Палати "Србија" заседао је Савет за националну безбедност којим је председавао председник Александар Вучић. Председник је током обраћања медијима рекао да се разговарало о свим горућим проблемима у земљи. На конференцији су изнети детаљи о обрачуну државе са организованим криминалним групама, прислушкивању председника и његове породице, али и наставку борбе против коронавируса и дијалогу Београда и Приштине.

Седница Савета за националну безбедност је почела нешто после 18 часова у Палати "Србија" и трајала је око три сата.

Седници су присуствовали премијерка Ана Брнабић, министар одбране Небоша Стефановић, министар полиције Александар Вулин, министар финансија Синиша Мали, министар иностраних послова Никола Селаковић, министарка правде Маја Поповић, директор БИА Братислав Гашић, начелник Генералшатаба Војске Србије Милан Мојсиловић, државни тужилац Загорка Доловац и директор полиције Владимир Ребић. 

На седници се расправљало о, како је и најавио председник, борби против организованог криминала, вакцинацији и борби против короне, новим политичким околностима на Косову и Метохији, новим приликама у региону, Европи и свету.

Председник Србије раније данас је изјавио да ће вечерас бити донета одлука о приказивању снимака на којима се виде монструозни злочини, а да ће о томе шта ће бити приказано разговарати Тужилаштво за организовани криминал и МУП. 

"Сигурно је да због жеље дела родитеља нећемо приказати оно што је најмонструозније, али верујем да ће нешто бити показано људима да бисмо схватили са каквим смо зверима имали посла", казао је Вучић. 

Подсетимо, председник је прошлог викенда најавио да ће грађани Србије, Европа и свет бити шокирани детаљима истраге против организованог криминала.

Седница Савета за националну безбедност требало је да буде одржана прошле недеље али је отказана због, како је речено, формално-правних разлога и чекања додатних вештачења. 

Под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела скирвајући се иза Партизанове навијачке групе, 4. фебруар ухапшени су Вељко Беливук и Марко Миљковић. 

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу против 22 особе. Сви се терете за злочиначко удруживање, производњу и трговину наркотицима, а неколико ухапшених и за тешка убиства.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво