Читај ми!

Вучић: Грађани Србије, Европа и свет биће шокирани детаљима истраге против организованог криминала

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће грађани Србије, цела Европа и цео свет бити шокирани када буду чули детаље истраге против организоване криминалне банде.

Вучић је, гостујући на ТВ Прва, казао да је седница Националног савета безбедности отказана јуче због формалноправних проблема, јер се чекају додатна вештачења, да не би сутра неко рекао да то што је показано грађанима не може да се користи у доказном поступку.

"Онда ћемо рећи о чему се све ради и показати људима нешто што је благо говорећи језиво, да би људи могли да виде да ли се иза свега крије политика, заштита режима, или борба против заиста једне или више организованих криминалних група", казао је он.

Вучић је истакао да је важно да држава победи у тој борби у шта је, каже, уверен, као и да ће свачије дете, сваки грађанин бити заштићен од оних који су мислили да су јаки и да могу да изврше најгнусније злочине, јер имају "нечија леђа".

Упозорио је да ће, када буду показивани материјали, бити потребно да се склоне деца, а да ће грађани моћи да виде и чују, ко се све заклињао на верност криминалцима.

Истакао је да ће бити приказана одлучност државе и да оно што је до сада виђено – оружје, једна добро организована група, од пиштоља, снајпера, панцирних метака, дроге – немерљиво са оним што ће бити приказано.

"Видели су да су ми неки говорили да је скандалозно да се некоме пресуђује унапред, и већ стали унапред у одбрану организованих криминалних група. То иде тако, прво ћуте, па крећу политички спинови, лажни професори који крећу да штите ту групу, говорећи да је то што неко хоће да се обрачуна са неким фудбалским навијачима", објаснио је он.

Вучић је казао да ће народ видети и пресудити и да ли се он или Владимир Вулетић, доскорашњи потпредседник ФK Партизан, понаша недопустиво.

"Ја сам близу краја свог мандата и време је да вршим рекапитулацију онога шта смо радили и шта су задаци будућег председника и владе. Слободан сам да говорим о многим стварима", нагласио је он.

"Нова сазнања ће показати са ким смо имали посла" 

Вучић је навео да ће када буду обелодањена нова сазнања до којих су дошли државни органи у борби против организованог криминала показати "са ким смо имали посла", али да ће то показати и способност, храброст и одговорност државе.

Kако је рекао, говорили су да су сви ти криминалци блиски Вучићу, па се показало да су ти "блиски" похапшени.

Вучић је нагласио да се управо по томе разликују озбиљне државе од оних које то нису, и навео да се сада испитује и умешаност страног фактора и ко је све то на различите начине подржавао, као и криминал у оквиру царине.

"Биће, унапред вам кажем, страховитих ствари за које ће људи да чују шта се ту дешавало. Интересантно је који су се људи тим бавили и шта су све тамо радили, који никакве везе са царином нису имали, али су то преузели под своју контролу и радили шта им је падало на памет", рекао је председник.

Вучић је нагласио да ће бити много изненађења и да ће многи људи бити саслушавани.

Додаје да ће надлежни органи одлучити против кога ће све бити подигнута оптужница.

Председник је напоменуо да за сада постоје само индиције о умешаности појединих страних служби.

Додаје да по мишљењу обавештајних агенција Србија не сме да буде водећа земља у региону и да су се тако и деведесетих и двехиљадитих трудили да спрече Србију да доминира и да направе, како то они кажу, баланс и окрену све мале земље против Србије.

Вучић је навео да зато и смета што Србија сада најбрже напредује у економији и гради болнице, путеве и друге објекте брже од других.

"Покушавају да ме психолошки дестабилизују"

Вучић је навео да се Србија никада неће одрећи свог државног и националног идентитета и да данас све "службе" виде да од Србије више није лако отимати, као што је то било раније.

Грађани, каже, препознају ко ради и ко прави резултате.

"Дакле зато је било важно и зато су они водили све врсте кампања и кампања лажи, па смо дошли чак до тога да је оног што је на утакмици Србија-Албанија, који је викао 'Вучићу педеру' у рестриктивни простор увео официр МУП-а. Али није он то сам урадио", рекао је Вучић, не желећи да износи детаље, већ ће их, каже, задржати за себе.

Све што се против њега ради, истиче, очигледно није било ни случајно ни спонтано.

Ничег се, каже, не стиди и истиче, јер је "Kосово бранио стоструко боље него што је то чињено у њихово време, када је постало независно".

Себи замера што, како каже, није имао бољи периферни вид и слушао и више веровао онима који су га упозоравали на неке ствари.

"Ја дневно добијам 50 порука и углaвном су то чапрас дивани једни против других. Сада видим да је у неке ипак требало да поверујем", рекао је Вучић.

Истиче, да они што га нападају најмање лоше говоре о њему, већ нападају његову породицу јер знају да је на то "највише слаб".

Упркос, тим нападима на његове синове, родитеље и брата, за којег је посебно везан, каже, Србија је напредовала.

Истакао је да нису успели да докажу да је његов брат власник објеката, латифундија, Јакова.

"Ниједна та прича није тачна, све време су то радили не зато што их он занима, већ зато што знају да мене то тешко погађа и желе да ме психолошки дестабилизују да би рекли да, ако нисам у стању да заштитим своју породицу, кога онда могу", навео је Вучић.

"Постоје тешки притисци око Косова и Метохије" 

Вучић је навео да не постоји никакав нон-пејпер са захтевом око Kосова и Метохије, али оно што постоји и што очекује су "тешки притисци" и обједињавање снага Вашингтона и Брисела.

"Међусобно признање" је, каже, постало мото.

Још, истиче, размишља о садржају честитке коју је добио за Дан државности од америчког председника Џозефа Бајдена.

"Чудно је то када се неко други радује, а не онај ко је честитку примио", рекао је Вучић и додао да то није пристојно, али ће то, каже, Бајдену рећи у лице.

Истиче да Бајдена не треба потцењивати јер је он, каже, веома интелигентан човек.

"Реч је о искусном озбиљном и прекаљеном политичком лидеру. Али постоје ствари које су чињенице, али ако хоћеш да пошаљеш неку политичку поруку узмеш телефон и позовеш", навео је Вучић.

"Уџбенике из српског језика, историје и географије писаће држава"

Вучић је најавио да ће почетком недеље поднети иницијативу да само држава може да прави уџбенике српског језика, историје и географије.

"Српску историју и географију писаће само држава Србија", навео је председник.

Вучић је казао да зна да ће због те иницијативе бити напада од тајкуна и појединих амбасадора, који ће тврдити да нарушава слободу тржишта.

Њима је поручио да могу да се жале Уједињеним нацијама, Европској унији, и било коме другом, али да то неће променити одлуку.

Вучић је рекао да не може више бити да се учи о Јасеновцу десет минута на једном часу.

"Сада неће други да тумаче нашу историју. Нека њима и њиховој мајци одузму дете па нека кажу да је то добро", поручио је Вучић.

"Избори ће бити следеће године, у складу са законом"

Вучић је навео да ће избори бити одржани на време, то јест следеће године, у складу са законом.

Навео је како је чуо да његови политички противници говоре "како је Вучић поделио новац грађанима па ће да закаже изборе за новембар или децембар", као и да је "опозицији наводно нешто обећао немачки ЦДУ".

Председник истиче да држава стално дели новац грађанима, као и да опозицији није нико и ништа обећао и да се ништа неће десити, пошто је Србија слобода и независна земља, која има слободарског председника и владу.

То су нама најважније вредности и неће нама нико споља одређивати када ћемо да имамо изборе, поручио је председник.

"Тако да ћемо следеће године имати изборе. Имаћемо много тога да покажемо људима и ако људи не виде шта смо све урадили и колико се Србија променила нека гласају за повратак у прошлост и на старо и двехиљадите које су земљу разориле и уништиле", поручио је Вучић.

Упитан да ли ће избори бити раздвојени и како види захтеве опозиције да његово име не буде на изборнима листама, Вучић је рекао да смо само једном имали раздвојене изборе 2004. године и запитао што их нисмо имали после ако је тада, како тврде, била на делу велика демократија.

Вучић каже да опозиција тражи раздвојене изборе како би малтретирали грађане и узимали новац из њиховог џепа, с обзиром на то да избори коштају више милиона евра, а да тај новац може да се употреби за изградњу путева, болница и слично,

"Зашто је када је Тадић био носилац свих листа то било демократски и није било нереда", запитао је Вучић.

Нагласио је да све то показује лицемерје и нервозу опозиције која је уложила готово милијарду евра у кампању против њега, куповину медија и новинара, као и у штампање око 114 милиона страница током претходних осам година, како би нападали њега и његову породицу.

Он је додао да је опозиција уверена да ће победити у Београду.

"У Београду ће изгубити убедљивије него пре, јер још живе у затвореном кругу твитер присталица и не схватају да људи мењају мишљење пошто виде шта је све урађено", поручио је Вучић.

Он додаје да ће се преговарати са две групе у оквиру опозиције, једна која је већа и значајнија и која не жели посредовање ЕУ, али и са оном мањом која је агресивнија и има више пара која тражи посредовање представника ЕУ и која прети нередима.

Председник поручује да ће у земљи бити очувани мир и стабилност и пита какав је то разговор ако вам неко прети да ће, ако не испуните његове захтеве, изаћи на улицу и правити нереде.

"Хвале се да ће правити нереде, чиме би опет послали одвратну слику Србије коју су слали у јуну, јулу, као и када су били испред Председништва и Скупштине где су нападали посланике и каменовали полицајце и уништавали град", каже Вучић и пита их да ли ће то опет да раде и "да ли стварно мисле да се неко плаши Ђиласа, Јеремића и Алексића".

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво