Читај ми!

Петковић: Ко је охрабрио Харадинаја да прети "великом Албанијом"

Најновије претње Рамуша Харадинаја стварањем "велике Албаније" уколико такозвано Kосово не буде за три године примљено у НАТО, флагрантан су пример уцењивачке политике политичара из Приштине, саопштено је из Владине Канцеларије за КиМ.

У саопштењу које потписује директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић истиче се да оно што још више забрињава јесте очигледно одсуство јасне и недвосмислене реакције међународне заједнице и Европске уније на овакве опасне идеје о промени граница и етничке структуре на Балкану.

"Такве идеје директна су претња по мир и стабилност на овим просторима и ни у чему не доприносе процесу дијалога", каже Петковић.

"Због тога се поставља очигледно питање у чије име Харадинај тако отворено и јавно прети стварањем 'велике Албаније'? Kо га је осоколио и чије ћутање је заправо знак одобравања?", наглашава Петковић у саопштењу.

"Да ли је овде посреди опасан сценарио по коме неки Србију желе да заплаше стварањем 'велике Албаније', да би нам се као наводни компромис потом понудило признање Kосова и Метохије?"

Према Петковићевим речима, од таквог научнофантастичног сценарија нема ништа. "Да будем сасвим јасан – никаквим притисцима не можете натерати Србију да призна такозвано Kосово. Ми желимо да кроз дијалог и компромисно решење заједно градимо мир и будућност на овим просторима, али на уцене не пристајемо", додаје Петковић.

Међутим, како је оценио, очигледно је да је Албанцима све допуштено, па чак и да уцењују стварањем "велике Албаније".

"Шта би се догодило када би Србија рекла да ћемо, уколико за три године не уђемо у ЕУ, размислити о неким другим корацима? Верујем да би се све могуће критике овога света свалиле на нас", сматра Петковић.

А заглушујућа је тишина којом реагују на претње из Приштине, закључује се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво