Читај ми!

Двери понудиле платформу за дијалог

Покрет Двери усвојио је Платформу за дијалог са влашћу којa ће бити послата "свим колегама у опозицији" на даље консултације и усаглашавања, уз став да дијалог треба да воде само странке које су бојкотовале изборе.

Двери предложу захтеве - да ванредни избори на свим нивоима буду одржани пре председничких избора, и то у различитим терминима, да носилац изборне листе на свим нивоима избора може да буде само личност која је истовремено кандидат за народног посланика или одборника, те промена изборног система који ће омогућити гласање и за кандидате по имену и презимену.

У платформи се предлажу и два модела за остваривање гаранција да ће оно што буде договорено у дијалогу бити примењено - коминистре из редова опозиције у кључним министарствима за спровођење изборног процеса или заједничку комисију састављну од представника власти и опозиције.

Према платформи Покрета Двери, у будућем дијалогу са влашћу треба отворити још једну тему, о којој до сада није било речи, а то је потпуно укидање Владине Уредбе о забрани запошљавања у јавном сектору.

Завршни заједнички захтев опозиције према властима, како наводе, треба да буде одређивање крајњег рока за завршетак најављеног дијалога.

На седници Председништва Покрета Двери која је одржана синоћ, а на којој је усвојена Платформа, одлучено је и да представници Двери убудуће неће учествовати ни на једном састанку унутар опозиције који је унапред медијски најављен, већ само на интерно организованим састанцима.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво