Читај ми!

ССП, ДС и ПСГ траже од Европског парламента да се дијалог настави што пре

Странка слободе и правде, Демократска странка и Покрет слободних грађана упутиле су писмо посланицима Европског парламента, у коме наводе да би дијалог власти и опозиције требало да почне што је пре могуће, јер, како су навели, већа одлагања могу наштетити процесу дијалога и умањити шансе за постизање споразума који би био прихватљив за све стране.

Те странке су навеле да су забринуте због, како тврде, недостатка политичке воље владајућих странака да прихвате решење које би разрешило политичку кризу у земљи, те да да је "ситуација са Регулаторним телом за електронске медије (РЕМ) најбољи пример недостатка воље да се направе суштински кораци унапред", пише Јуропијан Вестерн Балканс.

Уз то у писму се инсистира на томе да би опозиција требало да буде консултована у погледу будућих тема и формата предвиђеног дијалога.

"Легитимност наших захтева и наше позиције у дијалогу потврдила је чињеница да на изборима 2020. ниједна опозициона странка није освојила места у парламенту. Без смисленог споразума са опозиционим странкама неће бити решавања политичке кризе и повратка демократије, а самим тим ни перспективе чланства у ЕУ", навеле су странке у писму.

Опозиција је ЕП написала да се предстојећи дијалог најављује "у атмосфери огромне злоупотребе моћи, исмевању опозиционих напора и иницијатива, као и бруталном потискивању свих независних гласова у земљи", уз закључај да без темељног и инклузивног демократског процеса не може бити постигнуто ништа на враћању Србије на пут владавине права и приступања ЕУ.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво