Читај ми!

За изборе на КиМ пријављено 28 политичких субјеката

За учешће на ванредним парламентарним изборима 14 фебруара, Централној изборној комисији у Приштини пријавило се 28 политичких субјеката, са 1.079 кандидата за посланике косовске скупштине.

Међу пријављеним су три субјекта из српске заједнице - Српска листа, Грађанска иницијатива за Слободу, правду и опстанак и Српски демократски савез.

Рок за пријаву учешћа на изборима истекао је вечерас, а у наредних неколико дана биће верификоване или одбијене пријаве за учешће и биће одлучено да ли предложени кандидати испуњавају услове, с' обзиром на то да је одлуком Уставног суда забрањено кандидовање онима који су у последње три године правоснажно осуђивани.

За учећше на изборима пријавио се покрет "Самоопредељење" са бившим премијером Аљбином Куртијем на челу и "вршиоцем дужности косовске председнице" Вјосом Османи, другом на листи.

Затим Демократска партија Косова са Енвером Хоџајем на врху листе. Демократски савез Косова, на листи предводи одлазећи премијер Авдулах Хоти.

Листу посланичких кандидата пријавила је и Алијанса за будућност Косова прдвођена Рамушом Харадинајем и Социјалдемократска иницијатива са Фатмиром Љимајем на првом месту.

Међу пријављенима су и партије Горанаца, Бошњака, Турака, Рома, Ашкалија и Египћана.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво