Читај ми!

Тончев о хапшењу четири сараднице: Постоје докази да је све урађено у складу са законом

Министар без портфеља Новица Тончев изјавио је, поводом хапшења његове четири сараднице због сумње да су оштетиле општину Сурдулица за 46.000 евра, да постоје докази који говоре у прилог томе да је у случају за који се сумњиче испоштована свака процедура и урађено све у складу са законом.

Новица Тончев је у писаној изјави достављеној медијима истакао да су Министарство финансија и Европска комисија у том, како наводи, спорном случају одобрили тендерску документацију пројекта 2014. године, након чега је објекат изграђен, а сви трошкови реконструкције одобрени.

"Застрашујуће је да се жене које одговорно раде свој посао хапсе као највећи криминалци. Мој лични, као и политички и друштвени ангажман свих људи који су моји сарадници, увек је имао за циљ бољи и квалитетнији живот свих грађана", нагласио министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина.

Изразио је незадовољство тиме што се пре него што се чује и друга страна, одмах у медијима осуђују људи и на тај начин, како каже, невини се провлаче кроз пакао и називају се "бандом".

"Верујем у своју земљу и верујем у људе који у њој поштено живе и раде. Верујем и у своје сараднике који су честити, искрени, вредни и праведни. Истина увек побеђује, а ја сам спреман да се за њу, без обзира колико тешка и мучна борба буде борим. И изборим", поручио је Тончев.

Додаје и да се медијска тортура која је, како наводи, заснована на неистинама и срамним оптужбама и увредама, а кроз коју пролази и он, али и његова породица и чланови тима и сарадници, мора зауставити.

"Згрожен сам начином на који се поштени људи разапињу, иако нема доказа о било каквом кршењу правних, али и људских и моралних закона", закључио је Тончев.

За шта се терете ухапшене сараднице Новице Тончева

МУП је у четвртак саопштио да је полиција у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсила четири особе због сумње да су злоупотребом службеног положаја у поступку јавних набавки оштетиле општину Сурдулица за више од 46.000 евра.

Ухапшене су четири жене, блиске сараднице министра Тончева и то руководилац у општини Сурдулица и координатор пројекта, две чланице комисије и запослена у тој локалној самоуправи.

Сумњиче се да су приликом спровођења поступка јавних набавки за реконструкцију и рехабилитацију информационог центра за заштиту животне средине у заштићеном подручју Власина, за јавне набавке изабрале неисправну понуду са највишом понуђеном ценом.

На тај начин су, сумња се, оштетиле буџет општине Сурдулица за 28.769 евра.

Такође, сумњиче се и да су супротно Уговору омогућиле да се објекат који је предмет пројекта користи у сврхе за које није предвиђен, чиме је на основу комерцијалне употребе објекта оштећена општина Сурдулица за 17.693 евра.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво