Читај ми!

Скупштина о споразуму са Албанијом

Скупштина Србије почела је расправу о потврђивању споразума између Владе Србије и Савета министара Албаније о узајамном путовању држављана.

Предложена решења су образложили министар финансија Синиша Мали и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин позвао је посланике да подрже Споразум између Владе Србије и Савета министара Албаније који је, иначе, конкретан резултат "Малог шенгена" на иницијативу председника Александра Вучића.

Вулин је подсетио на речи председника Вучића који је рекао "Балкан Балканцима", наводећи да споразум доноси ослобађање од препрека када је у питању несметан проток робе, људи и капитала.

"Није Балкан тако велики простор да се ми Балканци не бисмо разумели и схватили потребу да што ближе сарађујемо и комуницирамо", рекао је Вулин и додао да споразум "нападају они који не верују у снагу српског народа".

Према његовим речима, потврђивањем споразума Србија шаље поруку да је економски снажна и да има више да понуди и пита се зашто би неком сметало да се људи слободно крећу и лакше путују.

"Вучић је имао храбрости то да каже (Балкан Балканцима), а ја вас молим вас да ту реченицу подржите и доживите", поручио је Вулин посланицима.

Министар је навео да се данас на седници Савета министара Албаније доносе акти који ће омогућити да се споразум спроведе и да би тај закон требало тамо да ступи на снагу 15 дана од дана усвајања.

Држављани две земље ће моћи да путују у Србију, односно Албанију са важећим путним исправама међу којима је и биометријска лична карта. 

Посланици ће расправљати и о Предлогу закона о утврђивању гарантне шеме као мера подршке привреди за улажавање последица пандемије, као и о потврђивању Финансијског уговора "Повезане школе у Србији" између Србије и Европске инвестиционе банке. 

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво