Читај ми!

Вучић са Лавровом: Србија жели сама да чува своју слободу

Председник Србије и шеф руске дипломатије састали су се у Вили "Мир". Председник Вучић и Сергеј Лавров су присуствовали паљењу вечне ватре и положили венце на Спомен-гробљe ослободилаца Београда и након тога обишли храм Светог Саве. Сергеј Лавров се у Београду састао и са министром спољних послова Србије, Николом Селаковићем.

Сергеј Лавров је у Београд слетео око 12.40, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је шеф српске дипломатије Никола Селаковић.

Александар Вучић и Сергеј Лавров обишли су изложбу која је посвећена Другом светском рату, након чега су присуствовати церемонији паљења вечне ватре на Спомен-гробљу ословодилаца Београда.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је дуг према погинулим јунацима велики "онолико колико је велика наша слобода".

Истакао је да су руски и српски народ били на истој страни права, правде и слободе.

"Зато нам је данас задатак да се боримо против прекрајања историје", навео је Вучић.

Сергеј Лавров је, обраћајући се присутнима, рекао да је за њега велика част да учествује на церемонији паљења вечне ватре. Пренео је свима поздраве председника Русије Владимира Путина.

Како је рекао, пре 70 година је сломљен нацизам, а совјетски војници су се јуначки борили раме уз раме са војницима НОВЈ.

Подсетио је на "братство по оружју" које је помогло да се одбране вредности мира, живота и праведности.

Помоћник председника Русије Владимир Медински рекао је да да су српске патриоте помагале Црвеној армији у одбрани отаџбине.

Председник Вучић и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров посетили су Храм Светог Саве на Врачару, где су положили цвеће на гроб недавно преминулог патријарха српског Иринеја.

Председник Русије Владимир Путин честитао је председнику Србије Александру Вучићу и српском народу завршетак радова на мозаику у Храму Светог Савет Саве и истакао да је сарадња српских и руских мајстора на том подухвату симбол братског пријатељства и духовне блискости два народа.

Вучић је, након посете Храму Светог Саве на Врачару пренео је новинарима да је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, био изненађен лепотом мозаика, који се простире на 15.000 квадратних метара, али и криптом у храму у којој је сада први пут био.

Захвалио је председнику Русије Владимиру Путину и шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову на свој помоћи коју је Русија пружила у изградњи Храма Светог Саве у Београду.

Министар спољних послова Русије посету Србији наставио је састанком са српским колегом Николом Селаковићем у Министарству спољних послова.

Министар спољних послова Никола Селаковић захвалио је Русији и руском министру иностраних послова Сергеју Лаврову на принципијелном ставу о питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на томе што у међународној политичкој арена увек дижу глас како би сачували интересе Србије.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво