Читај ми!

Вулин: Свака потреба Републике Српске је и потреба Србије

Непрекидна и континуирана помоћ, материјална помоћ од стране Владе Србије Републици Српској је доказ да наши односи нису испразне приче, већ су односи у којима се конкретно помаже народу Српске да живи боље, да препозна своју Србију и да осети да је Србија ту, истакао је министар Александар Вулин после разговора са српским чланом председништва БиХ Милорадом Додиком у Бањалуци.

Александар Вулин је рекао да је "свака потреба Српске и потреба Србије", наводи се у саопштењу МУП-а.

Вулин је поновио да је имао задовољство да, као што су се договорили председници Александар Вучић и Милорад Додик, своју прву спољнополитичку посету учини управо Републици Српској.

"Сваки министар у Влади Републике Србије, као своју прву посету увек мора, жели и треба да има у нашој Бања Луци", истакао је министар.

Додао је да је председник Вучић уложио не мали утицај да се на међународном плану, а и унутар наших односа Српска боље разуме, боље прихвати и поштује воља српског народа и са ове стране Дрине. 

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је непрекидна и континуирана помоћ Владе Србије доказ да Србија води рачуна о свим грађанима Републике Српске, наводи се у саопштењу МУП-а.

"Веома сам захвалан на томе и Влади Србије и председнику Вучићу. Пре неколико дана Србија је проследила Српској 20 милиона евра помоћи, и то у време короне. То је јасан знак да Србија стоји уз Републику Српску те да такође помаже рад на регионалној стабилности".

Додик је нагласио и да је посебно важно што полиције Србије и Српске уско сарађују.

Министар Вулин је рекао да је председник Вучић уложио не мали утицај да се на међународном плану, а и унутар наших односа Српска боље разуме, боље прихвати и поштује воља српског народа и са ове стране Дрине. 

Министар жели да се захвали српском члану Председништва на годинама упорне борбе за српске националне интересе, за јачање свести о потреби заједништва које не угрожава никога, а природна је потреба српског народа.

Вулин је на састанку српског члана Председништва информисао о темама о којима је разговарао са министром унутрашњих послова Републике Српске, о будућој сарадњи, организацији заједничких вежби, заједничкој борби против организованог криминала, тероризма, миграторне кризе.

"Имао сам задовољство да га обавестим о свему оном што на дневном нивоу раде наше полиције и да га уверим да ћемо урадити све да грађани Србије и Српске буду сигурни, мирни и безбедни. То је наш задатак и наша мисија", рекао је министар Вулин.

Додик је нагласио и да је посебно важно што полиције Србије и Српске уско сарађују.

Министар Вулин састао се у Бањалуци и са колегом из Републике Српске Драганом Лукачем.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво