Читај ми!

Косовска влада планира 20 милиона евра за оптужене у Специјалном суду

Влада једнострано проглашених институција у Приштини издвојиће двадесет милиона евра за одбрану свих који се буду суочили са оптужницама Специјалног суда у Хагу за процесуирање припадника бивше ОВК који су починили ратне злочине на Косову.

То је изјавио министар правде Сељим Сељими, наводећи да је седам милиона издвојено за заштиту потенцијалних оптужених а да ће 13 милиона бити у резерви.

Сељими је потписао три административна упутства за помоћ потенцијалним оптуженима у Хагу.

"Од ових двадесет милиона издвојиће се средства за њихову заштиту, издвојиће се средства за подршку њиховим породицама, што је предвиђено другим упутством које предвиђа њихова путовања, посете итд. И последње за оне који су ослобођени, предвиђена је накнада за њихову ослобађајућу пресуду", рекао је Сељими приштинским медијима.

Скупштина такозваног Косова је 2015. године гласала за оснивање Специјалног суда, у склопу косовског правосудног система, истовремено усвојивши и закон о финансијској подршци за оптужене и чланове њихових ужих породица, укључујући и трошкове путовања, када се поступци воде ван Косова.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво