Читај ми!

Пријава против Поповића због изјава о билборду са натписом ОВК

Заменик председника Скупштине општине Грачаница, Гранит Гаши, поднео је кривичну пријаву против председника те општине Срђана Поповића због његових изјава о билборду "Слобода има име – ОВК", постављеном на прилазу том месту.

Гранит Гаши је кривичну пријаву засновао на Поповићевим изјавама да је постављање билборда провокација на улазу у једну од највећих српских средина на Косову и Метохији.

"Ко се усудио да постави такву провокацију на улазу у једну од највећих српских општина? То треба истражити. Посебно забрињава чињеница да је плоча постављена само неколико десетина метара од домова неких српских породица које су остале у рударском насељу Кишница. И без овог догађаја изложени су сталном страху за своју сигурност", цитат је изјаве Срђана Поповића који је Гаши навео у пријави.

Поповић је, према мишљењу Гашија, починио кривично дело "злоупотреба службеног положаја или службеног овлашћења" и "постицање раздора и нетрпељивости".

Билборд "Слобода има име – ОВК", постављен је на прилазу Грачаници и неколико стотина метара од српских кућа у селу Кишница пар дана након одвођења у Хаг четворице вођа бивше ОВК, оптужених за ратни злочин.

Међу оптуженима и одведенима у Хаг су Хашим Тачи, Кадри Весељи, Суљејман Сељими и Јакуп Краснићи.

Спорни билборд је потом запаљен, а онда и уклоњен.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво