Читај ми!

Командант Кфора: Спремни смо да интеревнишемо у случају избијања тензија на КиМ

Франко Федеричи, командант Кфора, изјавио је да је на Косову и Метохији мирно и да тренутно нема индикације тензија и протеста након подизања оптужница Специјалног суда за ратне злочине против припадника бивше ОВК. Додаје да су у Кфору спремни да интервенишу ако се наруши безбедносна ситуација.

Франко Федеричи наводи да Кфор надгледа ситуацију.

"Немамо назнака да ће ситуација да се мења. Уверени смо да ће сви да се понашају умерено", рекао је Федеричи на онлајн конференцији за неколико косовских медија.

Поручио је и да Кфор није умешан у рад Специјалног суда.

"То је тема која је потпуно ван нашег мандата. Кфор није истраживао. Међутим, ми надгледамо ситуацију и обраћамо пажњу. Спремни смо да интервенишемо уколико дође до тензија и протеста након подизања оптужница ...", додао је Федеричи.

Упитан шта мисли о дијалогу Београда и Приштине, навео је да се Кфор не меша у имплементацију договора из дијалога И додао да на мисију Кфора не утиче то што се Србија војно модернизује.

"НАТО и Србија су блиски партнери, Србија има добре релације са НАТО", рекао је Федеричи и пренео да нема индикатора да се било шта променило око безбедносне ситуације на северу Косова где Срби чине већину становништва.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво