Читај ми!

Петковић: Изјаве Мељизе Харадинај Стубле политичко насиље и кршење споразума

Такозвана министарка спољних послова самопроглашеног Косова Мељиза Харадинај данас је још једном јавно разоткрила своју амбицију да буде актер дестабилизације прилика у региону, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, реагујући на изјаву Харадинајеве да "за председника Србије Александра Вучића нема посете КиМ, док не буде упућено извињење за геноцид који почињен над њеним народом и док пред лице правде не буду изведени извршиоци".

Петар Петковић је рекао да изјава Мељизе Харадинај Стубле да председнику Србије Александру Вучићу до даљег неће бити дозвољен долазак на Косово и Метохију јесте манифестација политичког насиља и недвосмислено кршење споразума Београда и Приштине којима се регулишу посете званичника и слобода кретања, као и свих правила цивилизованог понашања.

Према његовим речима у атмосфери у којој су мржња и непријатељство према Србима и Београду доминантна политичка идеологија у Приштини немогуће је ефикасно радити на нормализацији односа, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Петковић подсећа да је Мељиза Харадинај имала и непристојне и неумесне коментаре током тродневне жалости за упокојеним патријархом Иринејем, и тада нисмо реаговали управо из поштовања према тузи и болу нашег народа, али њено необуздано понашање се више не може толерисати.

"Са жаљењем због оваквог неодговорног односа Мељизе Харадинај према будућности дијалога и председнику Вучићу, као главном иницијатору и промотеру процеса помирења и нормализације односа у региону, о њеном најновијем испаду информисао сам релевантне међународне инстанце", рекао је Петковић.

Позвао још једном "представнике Албанаца у Приштини да схвате да не живимо ни у 2000. ни у 2008. години, и да своје ретроградне јавне наступе и праксу сталног опструирања процеса нормализације замене најзад модерном и конструктивном политиком која ће бити од користи читавом региону, али пре свега Албанцима на Косову и Метохији који и даље живе као таоци сопствених политичких лидера у наметнутом паралелном универзуму".

Косово онлајн преноси да је Мељиза Харадинај Стубла написала на Твитеру да "за председника Србије Александра Вучића нема посете КиМ, док не буде упућено извињење за геноцид који почињен над њеним народом и док пред лице правде не буду изведени извршиоци". 

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво