Читај ми!

Захтев за закуп стана у Београду поднела три посланика иако већина нема пребивалиште у престоници

Већина посланика у Народној скупштини нема пребивалиште у Београду, а захтев за закуп стана у главном граду, на шта парламентарци имају право, поднела су само три народна посланика.

Од 250 посланика, 92 парламентарца имају пребивалиште у Београду, док 158 посланика станује ван Београда.

Упркос томе, захтев за закуп стана у главном граду, на шта парламентарци имају право, поднела су само три народна посланика, речено је агенцији Танјуг у Скупштини Србије. 

Иначе, за употребу сопственог превоза утрошено је вишеструко више новца него за закуп стана у Београду у претходне четири године, показују подаци из парламента.

За закуп стана укупно је у 2016, 2017, 2018. и 2019. години утрошено 7,4 милиона динара нето, односно око 12,3 милиона динара бруто, док је за употребу сопственог превоза за исти период утрошено око 289 милиона динара нето, односно око 313 милиона динара бруто.

Надлежни одбор Народне скупштине може да одлучи да се народном посланику који нема пребивалиште у Београду и не користи право на хотелски смештај на лични захтев исплати месечна накнада на име закупа стана у Београду, у укупном износу од 35.000 динара нето месечно.

Такође, народни посланик који користи право на име закупа стана има право на накнаду за одвојен живот од породице у износу од 40 одсто просечне месечне зараде у Србији.

Према последњем коначном објављеном податку Републичког завода за статистику, просечна плата у Србији износи 58.513 динара, а из тога произилази да је накнада за одвојен живот 23.405 динара.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво