Читај ми!

Предлог буџета у скупштинској процедури

Предлог закона о буџету Републике Србије за 2021. годину ушао је у скупштинску процедуру. Пројектовани дефицит износи три одсто БДП-а, док се јавни дуг на нивоу опште државе смањује и до краја године задржава на нивоу од 58,7 одсто.

Уз Предлог закона о буџету стигли су и предлози одлука о давању сагласности на финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Републичког фонда за здравствено осигурање, као и Фонда за социјално осигурање војних осигураника, као и на финансијски план Националне службе за запошљавање за идућу годину.

Влада Србије усвојила је јуче Предлог закона о буџету Србије за 2021. годину, који предвиђа укупне приходе и примања буџета у износу од 1.336,3 милијарде динара, што је повећање за 45 милијарди динара у односу на процењени износ прихода за 2020. годину.

Буџетом за 2021. годину предвиђени су укупни расходи и издаци у износу од 1.514,8 милијарди динара, саопштено је после седнице владе.

Пројектовани дефицит у 2021. години износи три одсто БДП-а, док се јавни дуг на нивоу опште државе смањује и до краја године задржава на нивоу од 58,7 одсто.

Буџетом је од 1. јануара предвиђено повећање пензија по швајцарској формули од 5,9 одсто, минималне зараде за 6,6 одсто, као и повећање зарада запослених у здравству од 5 одсто, сталих запослених у јавном сектору за 3,5 одсто, а затим ће од 1. априла 2021. године и за њих укупно повећање бити 5 одсто.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво