Читај ми!

Вучић: Честитаћу Бајдену, иако би за Србију Трамп био бољи

Председник Александар Вучић најавио је да ће демократком кандидату за председника САД Џозефу Бајдену честитати победу, иако верује да би за Србију, због питања Косова, било боље да је победио Трамп.

Александар Вучић, који је обишао градилиште ковид-болнице на Батајничком друму, говорио је о проглашењу Џоа Бајдена за победника избора у САД и навео да га нападају зато што је хвалио председника Доналда Трампа.

Ипак, поручио је да неће одустати од тога, а уверен је да ти напади долазе из "удворичког и улизичког манира".

"Никада ништа ружно нисам рекао о Бајдену, иако га познајем боље од Трампа. Видео сам се са њима четири или пет пута, са Трампом једва два пута. Рекао сам и мислим и вечерас да је за Србију било боље да је Трамп победио. Али, нећу говорити лоше о Бајдену, трудићу се да имамо што бољу сарадњу", рекао је Вучић новинарима.

Напоменуо је да се никога не боји, да се брине за Србију, да постоји нешто што је част и морал. Србију ће, истиче, оставити као победничку, а не "улизичку и удворичку".

Бајдену ће сутра и званично честитати, али ће и захвалити Доналду Трампу и његовим људима на томе што су хтели да чују и саслушају Србију.

"Сачекаћу јутро и упутити честитку, јер не могу да будем међу првих 50 белосветских… разумели сте. Много сам матор за то, сувише поносан, и сувише лепу и поноситу земљу водим", нагласио је Вучић. 

"Нисам богатији ни за динар од 2012. године"

Вучић, који је и лидер Српске напредне странке, рекао је, поводом изјаве Бојана Пајтића да су све афере од "Јовањице" до "Крушика" обележене трагом СНС-а и високо профитним пословима, да за разлику од Пајтића и оних који су пре били на власти он ни за један динар није богатији од 2012. године.

"Ко је из СНС-а уплетен у Јовањицу? То сте измишљали и лагали сваки дан", поручио је Вучић додајући да је управо ова власт ухапсила оне који су били уплетени у аферу "Јовањица".

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво