Читај ми!

Стано: Хоти обећао да ће дијалог бити настављен

Портпарол ЕУ Петер Стано је, реагујући на изјаву Сељима Сељимија да треба прекинути процес дијалога са Београдом, подсетио да је премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти обећао да ће се дијалог наставити, али и додао да ЕУ не коментарише изјаве званичника, ни са једне, ни са друге стране.

Петер Стано је рекао да је ЕУ посредник у дијалогу и да се фокусира на ту улогу те додао да се, након поновног покретања у јулу, дијалог наставља и напредује на састанцима на експертском и највишем политичком нивоу.

"Александар Вучић и Авдулах Хоти су 7. септембра потврдили високом представнику ЕУ за спољне послове Жосепу Борељу да ће дати високи приоритет дијалогу Београда и Приштине", истакао је Стано, преноси Косово онлајн наводе Кљан Косова.

Додаје да су се такође обавезали да ће удвостручити напоре како би обезбедили даљу хармонизацију са ЕУ у складу са својим обавезама.

"С тим у вези, недавно договорени документи у Вашингтону, уз претходне обавезе које су обе стране преузеле у оквиру дијалога, могу дати користан допринос постизању свеобухватног споразума, правно обавезујућег за нормализацију односа", пише у заједничком саопштењу на које се позива Стано.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво