Читај ми!

Петковић са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом. Како се наводи у саопштењу, Петковић и Брату су размотрили политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, посебно се осврнувши на проблеме српског народа у јужној покрајини.

У саопштењу се наводи да је на састанку било речи о серији инцидената у српским срединама у протеклих месец дана, а Петковић је истакао да међународне организације и институције на терену имају важан задатак да створе друштвену атмосферу у којој напади на Србе и друге неалбанце неће бити толерисани.

Додаје се да је Петковић оценио да ОЕБС на Косову и Метохији има значајну улогу у успостављању владавине закона и безбедног окружења за све грађане, и изразио очекивање да ће наставити да делује у складу са тиме.

Како се истиче, директор Канцеларије за Косово и Метохију је Братуа информисао и о току дијалога Београда и Приштине, констатујући да је неиспуњавање обавезе формирања Заједнице српских општина велика препрека и изазов у процесу нормализације односа.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво