Читај ми!

Дачић: Моја нова функција највећа могућа част

Кандидат за председника Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је да је за њега, као и за сваког државотворног политичара, највећа могућа част да буде на челу парламента и оценио да је сада важно да сви буду уједињени, јер, како каже, само уједињена Србија може да одговори на све изазове и да води Србију напред.

"Мој задатак ће бити да као председник Скупштине штитим углед, достојанство и интегритет те институције и да заједно са председником и Владом дам заједнички кључни допринос политичкој стабилности и јединству Србије, које су неопходне за решавање изазова који ће нас чекати", рекао је Ивица Дачић за Танјуг.

Зато се, додаје, председник Александар Вучић, као лидер највеће партије у земљи, одлучио да предложи формирање концентрационе владе у коју би ушле све странке које деле такав систем вредности.

Према његовим речима, на консултацијама тема није била број мандата или фотеља, већ питање да ли делимо исте вредности и да ли заједно идемо у сусрет изазовима од економије, политике, па до међународне политике, као и до решавања питања Косова и Метохије.

Дачић каже да је за сваког државотворног политичара највећа могућа част да буде на челу парламента, јер је то највише представничко тело Србије и носилац уставотворне и законодавне власти.

Скупштина има изборну и контролну функцију за извршну власт и има веома важне задатке које ће испуњавати у вези са будућности земље, рекао је Дачић и захвалио председнику Србије и свима који су га подржали и који ће сутра на седници Скупштине подржати његов избор за председника парламента.

"Сви који деградирају и са лицемерјем говоре да је то споредна функција, само су политичке незналице", рекао је Дачић.

Према његовим речима, ово је први пут у историји парламента од увођења вишестраначког система да ће председник Народне скупштине постати лидер једне странке и то друге по снази, што, како је нагласио, показује колико је председник водио рачуна о томе.

"То ће бити највиша функција на којој ћу бити", рекао је Дачић и подсетио да је постао посланик 1992. године.

"Имајући у виду да имам посланичко искуство од 28 година, да сам шест година био министар унутрашњих послова, две године премијер и сада шест и по министар спољних послова, да сам четврти министар по дужини мандата у историји Србије као министар спољних послова после Коче Поповића, Николе Пашића и Аврама Петронијевића, нова фунција председника Народне скупштине за мене је велика част", рекао је Дачић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво