Читај ми!

Вучић одржао састанак са Медведевом путем видео-линка

Председник Србије Александар Вучић одржао је састанак путем видео-линка са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитријем Медведевом.

Вучић је на свом званичном Инстаграм профилу поделио фотографије састанка који је одржан путем видео-линка.

У дугом и пријатељском разговору, Вучић и Медведев потврдили су веома добре односе које имају Србија и Русија на свим пољима сарадње. 

Двојица саговорника разговарали су о кризи изазваној појавом коронавируса, али и начинима како да две земље у томе сарађују.

Председник Вучић је захвалио на подршци Руске Федерације Србији на почетку велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против ковида 19.

Истовремено, Вучић и Медведев истакли су добру сарадњу у свим међународним институцијама. Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.

Медведев је рекао да поздравља политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији. Двојица саговорника су се договорили да се, одмах по заједничкој победи над коронавирусом, сретну уживо и размене мишљења о свим важним политичким и економским питањима.

Догађај је одржан уочи Међународног међупартијског форума "ШОС+" на тему "Привреда за људе".

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво