Читај ми!

Амерички стручњаци у Приштини због Газивода

У Приштини борави група експерата из САД, поводом тачке Вашингтонског споразума која се односи на акумулацију Газиводе, потврдио је премијер привремених институција у приштини Авдулах Хоти.

Хоти је рекао да стручњаци из САД истражују све потребне модалитете како би израдили студију изводљивости.

Вест да су амерички стручњаци у Приштини, потврдила је и тамошња америчка амбасада, која је навела да је у понедељак стигла делегација коју предводе представници одсека Стејт департмента за енергетику, провајдери за енергију и пословни лидери, како би разговарала о диверсификацији енергије.

"Диверсификација косовских извора енергије – укључујући прелазак на одрживе алтернативе – кључна је за осигурање косовске безбедности и просперитета. Данашње расправе фокусираће се на то како паметно управљање воденим и енергетским ресурсима широм региона и преко граница – може привући нове инвестиције и резултирати дугорочним економским користима за Косово и Србију", објавила је амбасада на свом Фејсбуку.

Једна тачка Вашингтонског споразума односи се на право заједничког коришћења акумулације Газиводе, а и Београд и Приштина су се сложили да ће радити заједно са одсеком Стејт департмента за енергетику.

 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво