Ђурић: Хотијеве провокације не смеју остати без одговора ЕУ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да безобразлук приштинског премијера Авдулаха Хотија нема граница, јер се, како је нагласио, сад већ свакодневно руга и Европској унији и Београду наводећи да је за њега тема Заједнице српских општина затворена.

"Иако Хоти није тако осион у Бриселу, где је најчешће престрашен и мањи од маковог зрна, његове провокације не смеју остати без одговора Европске уније", рекао је Марко Ђурић.

Хоти је истакао да је Заједница српских општина завршена тема, закључена 2013. године, али да дијалог неће застати због Приштине. 

Како се наводи у саопштењу, Ђурић је оценио и да је дијалог Београда и Приштине јединствен по томе што једна од страна у дијалогу нема чак ни потребу да се правда због неспровођења договора, нити трпи икакве санкције од стране посредника у дијалогу.

"Приштини се не може веровати, јер поруке које стижу оданде сведоче о непоправљивој политичкој некултури и немогућности да тамошње политичке структуре усвоје најосновнија правила цивилизованог понашања, која очигледно обавезују све осим њих", рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Према Ђурићевим речима, Београд, разуме се, неће пропустити прилику да разговара о било којој теми, али питање је какав је смисао дијалога са неким кога не обавезује ни дата реч ни потпис.

"Седам и по година Приштина одбија да омогући формирање ЗСО, и то ће чинити и наредних седам и по година уколико јој неко не објасни на убедљив начин значење речи ''обавеза''", истакао је Ђурић.

ЗСО је обавеза Приштине, и док год она не буде формирана са свим договореним надлежностима, немогуће ми је да замислим било какав суштински напредак у дијалогу, закључио је Ђурић.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво