Железничка линија Приштина – Драч међу пројектима косовске и владе Албаније

У Тирани ће сутра бити одржан заједнички састанак косовске и владе Албаније, а део дискусије очекује се да буде и градња железничке пруге Приштина-Призрен-Драч, која је и део споразума из Вашингтона потписаног 4. септембра.

Kосовски амбасадор у Албанији, Наит Хасани, рекао је да је та линија од посебног значаја за развој, да би транспорт робе и услуга железницом био сигурнији од друмског саобраћаја.

"Лука Драч повезана железницом са Призреном и Приштином и другим местима је важна за развој Kосова пре свега, али и за друге земље", рекао је Хасани а преносе приштински медији.

Састанак у петак је наставак ранијих, шести по реду.

Хасани каже да је током пандемије владала потпуна изолација између Kосова и Албаније, тврдећи да је направљена највецћа штета грађанима, те да ће међу споразумима који се очекују и онај који се тиче ковида 19, а потписаће га министри здравља.

Од 2014. године, када су почели заједнички састанци две владе, потписани су бројни споразуми али је мало њих спроведено.

Хасани тврди да су препреке за њихову примену двостране и углавном бирократске, да је свака страна оклевала у томе, како због предузећа тако и различитих притисака.

Према мишљењу амабасадора, Приштина и Тирана имају прилику да сарађују у многим областима, посебно у области образовања, јер, како каже, имају исти наставни план и програм, признавање диплома и исти систем, али да им је потребна политичка храброст.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво