Хоти: Састанак у Бриселу отказан јер је Београд хтео дијалог о ЗСО

Kосовски премијер Авдулах Хоти изјавио је да је наставак дијалога у Бриселу планиран за данас отказан, "јер Србија инсистира на договору о Заједници општина са српском већином", поновивши да у Приштини то питање сматрају затвореним.

"Што се тиче састанака у Бриселу, знате да смо на почетку мандата доносили важне одлуке за улазак у процес дијалога. Што се тиче Заједнице, знате наш став. Знате наш став, та тема није отворена, јер је закључена потписивањем споразума 2013. године и ратификована у Скупштини Kосова. Дакле, као таквој, о Заједници се не разговара, постоје и друге теме за расправу", рекао је Хоти на конференцији за медије након данашње седнице владе.

Навео је да ће да се залаже да се процес дијалога креће напред.

"Ако из неког разлога не може да иде напред, то неће бити зато што влада Kосова није спремна, већ због Владе Србије, државе Србије, која није спремна да крене ка коначном споразуму", тврди Хоти.

Да језеро Газиводе добије назив по америчком председнику Доналду Трампу, Хоти је рекао да је тражио Ричард Гренел, на састанку у Белој кући, "у знак поштовања према Трамповој посвећености" према решавању питања између Београда и Приштине.

"Био је захтев и у Белој кући и на састанцима које смо овде имали, у знак поштовања због директне посвећености америчког председника, да се зове језеро Трамп. То је то", рекао је Хоти.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво