Брнабић: Следећа недеља кључна за формирање Владе

Премијерка Ана Брнабић рекла је да очекује да ће Влада Србије бити формирана у октобру. Наредне недеље разговори са потенцијалним партнерима.

Ана Брнабић изјавила је за ТВ Пинк да ће наредна седмица бити кључна за формирање нове Владе Србије и додала да верује да ће она бити формирана средином октобра.

"Верујем да ће наредна недеља бити кључна за формирање нове владе, председник је ту у земљи, нема потребе за разговорима у иностранству", рекла је Брнабићева и подсетила да је председник био у Вашингтону, Истанбулу, требало је да иде и у Брисел ....

Наредне недеље ће разговрати са потенцијалним партнерима, са свим парламентарним странкама које су прешле цензус, рекла је Брнабићева и додала да верује да ће након тога средином октобра бити формирана влада.

"Можда нећемо ни имати пад БДП-а"

Има назнака да ове године уопште нећемо имати пад бруто-друштвеног производа, што би био огроман успех, изјавила је председница Владе Србије.

Брнабићева је најавила да ће крајем октобра бити завршен Дата центар у Крагујевцу који ће, како је рекла, бити најмодернији у Европи.

У октобру ће, рекла је премијерка, бити завршена и отворена и вишенаменска лабораторијска ламела у Нишу у саставу тамошњег Електронског факултета.

"То ће створити услове за младе да остају у нашој земљи", истакла је Брнабићева.

Џон Јовановић обилази регион

Председница Владе истакла је да је Канцеларија ДФЦ отворена у Београду регионална и да ће од ње имати користи сви и изразила жаљење што многи политичари у региону пренебрегавају ту важну чињеницу.

Она је рекла да када председник Србије Александар Вучић преговара у свету он преговара тако да донесе нешто и Србији и читавом региону.

"Од те Канцеларије корист ће имати цео регион јер је он (Вучић) први поставио тезу нема јаке и стабилне Србије без јаког и стабилног региона. Преговарао је о регионалној Канцеларији, иако ће она највише донети Србиј као најјачој економији региона", прецизирала је Брнабићева и додала да је Џон Јовановић, челни човек Канцеларије, већ кренуо по региону да упозна привреду и види који су пројекти приоритетни.

Ана Брнабић је додала да су САД самим тим што су пронашли Јовановића и поставили га на чело Канцеларије у Београду показали колико им је стало до Србије.

"САД самим тим што су пронашли Џона Јовановића, што су са пажњом гледали како да нађу феноменалну особу, у раду са приватним сектором, са финансијским институцијама, човека са много веза, али српског порекла, човека који говори српски, запослили га у ДФЦ и довели овде, показује колико им је стало до осноса са Србијом, грађанима, нашим компанијама", рекла је она.

Право лице Србије 

Коментаришући јучерашњи догађај у Прањанима, отварање аеродрома, обележавање операције Халијард, али и сарадњу са Вашингтоном, посету највише делегације САД Београду, отварање Канцералије, Брнабићева је оценила да све то показује другачију и искрену слику Србије.

"Не имиџ, јер имиџ је оно што покусавате да направите, ово је право лице Србије", поручила је премијерка.

Оценила је и да је јучерашњи дан био значајан дан за односе Србије и САД, што се могло чути и од председника Вучића и од амбасадора Годфрија.

"Порука која је била суштинска јесте да обе земље могу бити јако добре уколико раде заједно.

У овој недељи смо имали делегацију из САД на највишем нивоу у историји Србије. Била је ово једна фантастична недеља за односе са САД. То је наравно, председник Вучић градио из дана у дан, из године у годину", рекла је Брнабићева.

Како каже, раније у Србији нису обележаване такви догађаји, а обележавају се током мандата председика Вучића.

Према њеним речима, и промени слике САД у Србији изузетно је допринео амбасадор Годфри.

Премијерка је рекла да Србија може много да понуди свету, али и да је много важно да причамо о будућности.

Брнабићева о нападима на свог и председниковог брата

Премијерка Брнабић позвала је Савет Владе Србије за борбу против корупције да изнесе доказе поводом напада на брата председника Србије Андреја Вучића, а Јелисавету Василић да поднесе оставку на чланство у том телу због недостатка чињеница за оптужбе које износи у вези куповине земљишта у Војводини.

Речи Јелисавете Василић морају да имају тежину, рекла је Брнабићева и додала да није довољно рећи "ко год дође од војвођнаских паора каже да је Андреј главни у куповини земљишта и да све иде преко њега".

Коментаришући нападе на свог брата, премијерка је рекла да Мариника Тепић опет "ментално детонирала" и да ће то опет коштати грађане.

"Непосредно је напала мене и мог брата, а посредно страну - пољску, европску компанију", рекла је Ана Брнабић и подсетила да је њен брат само један од запослених у компанији "Асеко" која има 25.000 запослених. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво