Са америчком владином делегацијом стиже и Гренел

Америчка владина делегација предвођена извршним директором америчке Међународне финансијске корпорације за развој (ДФЦ) Адамом Болером до 25. септембра боравиће у Атини, Приштини, Београду и Јерусалиму ради унапређења економске сарадње и развоја, а у тој мисији ће им се придружити и специјални саветник председника САД Ричард Гренел.

ДФЦ ће поставити темеље за отварање канцеларије у Београду како би се олакшала примена пројеката који ће подржати економски раст у региону, наводи се у саопштењу америчке Међународне финансијске корпорације за развој достављеном Танјугу из Амабасаде САД у Београду.

ДФЦ и ЕXIM су, подсећа се, недавно потписали Писма о заинтересованости са Београдом и Приштином за помоћ у финансирању важних пројеката идентификованих споразумима од 4. септембра у Вашингтону.

У делегацији ће бити и заменица администратора америчке Агенције за међународни развој (Ју-Ес еjд) Бони Глик, председник и Извозно-увозне банке Сједињених Држава (ЕXIM) Kимберли Рид и други високи владини званичници из америцких одељења за енергетику и трговину.

Делегација ће одржати састанке са високим владиним званичницима и лидерима приватног сектора.

Подсећају да путовање делегације долази након историјског споразума између Израела, УАЕ и Бахреина и споразума о економској нормализацији односа Београда и Приштине.

ДФЦ блиско сарађује са Ју-Ес еjдом, ЕXIM и другим владиним агенцијама да би промовисао развој и унапредио спољну политику САД путем својих алата за финансирање.

Делегација ће унапредити стратешка улагања која подржавају разноликост залиха и ојацаће енергетску независност у Грчкој и ширем региону.

Делегација ће такође проценити могућности за проширење инвестиција у регион ради унапредења стабилности и економске сарадње на Блиском истоку, додаје се у саопштењу. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво