Нетанјаху се у уторак обраћа житељима Косова, да ли ће прогласити признање

Две недеље након споразума у ​​Вашингтону, као и најаве о узајамном признавању Израела и Приштине и отварања косовске амбасаде у Јерусалиму, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху обратиће се житељима Косова видео-поруком, преносе приштински медији. То ће учинити у уторак, 15. септембра, поводом Рош Хашане, прославе јеврејске Нове године.

Видео-порука израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа житељима Косова и јеврејској заједници биће приказана током свечане јеврејске новогодишње церемоније, организоване у једном од хотела у Приштини.

Према дневном реду који су поставили организатори, поред видео-поруке премијера Нетанјахуа, током церемоније може да се успостави и директна веза са израелским премијером.

На церемонију су позвани косовски председник Хашим Тачи, председница скупштине Вјоса Османи и премијер Авдулах Хоти. Догађају у Приштини ће присуствовати и главни рабин Албаније Иовл Каплан, који је организатор овог догађаја.

Хоти је имао телефонски разговор са израелским премијером 4. септембра у Белој кући, у присуству америчког председника Доналда Трампа.

Током тог разговора, којим је најављено успостављање дипломатских односа са Приштином, Хоти је Нетанјахуу потврдио отварање косовске амбасаде у Јерусалиму.

Вест о томе амерички председник објавио је на Твитеру неколико минута након састанка.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво