Конституисана Скупштина – потврђени мандати, посланици положили заклетву

У Скупштини Србије су потврђени мандати нових народних посланика који су положили заклетву, чиме је званично конституисан нови сазив парламента. Заседање је одржано уз мере заштите због коронавируса. Испред парламента протест.

Посланици Скупштине Србије су након верификације мандата положили заклетву, чиме је завршен данашњи рад.

Испред верификационе комисије, посланик СНС-a Александар Марковић је рекао да је та комисија утврдила да мандати свих 250 посланика треба да буду потврђени и пожелео им пуно успеха у раду. 

Председавајућа Смиља Тишма је позвала посланике да образују посланичке групе.

На дневном реду је, осим потврђивања мандата, и избор скупштинског руководства, односно избор председника Народне скупштине, потпредседника, именовање генералног секретара парламента и формирање радних тела.

Седница je одржана у великој сали Дома Народне скупштине, а због ситуације са коронавирусом предузете су све неопходне мере, па су тако посланици, али и представници медија, били у обавези да носе маске и рукавице, док посланици имају преграде од плексигласа. На улазу у зграду свима је измерена температура. 

Највише посланика, 188, имаће листа "Алекандар Вучић – За нашу децу", 32 посланика ће имати Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија, СПАС ће имати 11 посланика, док ће Савез војвођанских Мађара имати 9 посланика.

Странка правде и помирења Муамера Зукорлића у парламенту ће имати четири посланика, а СДА Санџака три мандата.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво