Брнабићева са Чен Бо о унапређењу сарадње Србије и Кине

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо, која јој је уручила писмо премијера Државног савета НР Кине Ли Кећијанга.

У писму се наводи да се две земље ове године суочавају са заједничким изазовом људског друштва, пандемијом вируса ковид 19 у чијем превазилажењу Србија и Кина сарађују и узајамно се помажу, што исказује висок ниво односа и даље продубљује пријатељство два народа.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима премијерке Србије, премијер НР Кине у писму наглашава да је кинеска страна спремна да заједно са српском страном даље продубљује размену искустава и сарадњу на пољу медицине и јавног здравља, као и да разматра могућност сарадње и у другим областима како би се кинеско - српски односи трајно унапредили.

Премијерка Брнабић је истакла да је стратешка сарадња Србије и НР Кине још једном доказана у борби против коронавируса и изразила захвалност на досадашњој помоћи НР Кине и кинеских провинција, као и на помоћи свих компанија али и на појединачним донацијама кинеских грађана, које су послате Србији како би се изборила са епидемијом коронавируса.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво