Вучић у Бриселу са Вархељијем, Борељом и Лајчаком

Председник Србије Александар Вучић стигао је после подне у Брисел, где се састао са комесаром за проширење Оливером Вархељијем, шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борељом и специјалним представнику ЕУ за дијалог, Мирославом Лајчаком.

Председник Србије учествује на првом тет-а-тет састанку у наставку дијалога Београда и Приштине.

Александар Вучић се са комесаром Вархељијем састао одмах по доласку са аеродрома у просторијама Мисије Републике Србије у Бриселу.

Теме њиховог разговора су били евроинтеграциони пут Србије, укључујући и нову методологију процеса приступања коју је Србија управо прихватила, као и економско-инвестициони пакет за Западни Балкан који Kомисија треба да представи на јесен.

Вархељи је на Твитеру написао да је имао добар састанак са Вучићем о реформама које Србија мора да обави на путу ка ЕУ, борби против ковида 19 и инвестиционом самиту Европске комисије који ће се одржти на јесен.

Са Борељом и Лајчком

Вучић се у Бриселу састао и са шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борељом.

Састанку Вучића и главног ЕУ преговарача у дијалогу Београда и Приштине Бореља присуствује и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак.  

У питању је билатерални састанак представника Србије и ЕУ у оквиру нове рунде разговора о нормализацији односа Београда и Приштине.

Потом следи трилатерални састанак Вучића, косовског премијера Авдулаха Хотија и посредника ЕУ у дијалогу у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу.

Очекује се да ће се Вучић након састанка обратити медијима у Бриселу.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво