Стефановић: Подржавам све припаднике МУП-а

Свако има право да протестује, али нема право да каменицама засипа полицијске службенике, поручује министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић је, регујући на синоћње нереде у Београду, рекао да су напади на полицајце недопустиви те додао да неће бити толерисани.

"Свако има право да протестује, али нема право да каменицама засипа полицијске службенике", рекао је министар унутрашњих послова.

Наводи да су синоћ 43 полицијска службеника повређена, јер су, каже, неки хулигани очигледно мислили да је разбијање глава припадника МУП-а пожељно и нормално понашање.

"Бацали су каменице, тешке и по неколико килограма, на људе који су радили свој посао и штитили имовину свих грађана. Полицајци су наши рођаци, пријатељи, комшије које свакодневно срећемо, људи који су закуцали на хиљаде врата током ванредног стања, како би однели храну и лекове", навео је Стефановић.

Група насилника, истиче, није показала ни трунку поштовања, "хтели су да руше зграду Народне скупштине, палили су аутомобиле и контејнере, ломили Београд". Такво понашање, каже Стефановић, увек ће наићи на оштру реакцију полиције.

"Подржавам све припаднике Министарства унутрашњих послова, јер су то људи који су увек штитили безбедност Републике Србије, а то ће чинити и убудуће и неће дозволити било коме да гази законе наше земље", напомиње министар полиције.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво