Дачић захвалио Индонезији на хуманитарној помоћи Србији

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету министра правде и људских права Индонезије Јасона Лаолија и захвалио на хуманитарној помоћи те земље намењеној суочавању са последицама ширења ковида-19.

Ивица Дачић је посебно захвалио на пакету медицинске опреме коју је министар Лаоли уручио Србији, у име Владе Републике Индонезије.

Истакао је да је заједничка солидарност земаља важан и неопходан предуслов у превазилажењу последица ове глобалне здравствене ситуације.

У разговору двојице министара истакнуто је да су односи Србије и Индонезије, који су успостављени пре 66 година, традиционално пријатељски и да дијалог на високом нивоу доприноси њиховом даљем учвршћивању.

Дачић је изразио очекивање да ћемо у наредном периоду постићи још боље резултате, посебно у области економске, парламентарне, образовне, научно-културне и спортске сарадње.

Први потпредседник Владе је изразио задовољство високим степеном разумевања Србије и Индонезије о кључним питањима за две земље.

Посебно је истакао захвалност Индонезији на принципијелном и недвосмисленом ставу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, као и на континуираној подршци суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Потврђена је обострана спремност за даље јачање међусобног дијалога на високом нивоу, у ком смислу је Дачић изразио наду да ће министар спољних послова Индонезије у наредном периоду посетити Србију.

Министар Лаоли је захвалио министру Дачићу на пријему, потврдивши интерес Индонезије за даље јачање традиционално пријатељских односа са Србијом.

Изразио је уверење да ће његова посета допринети да билатерални односи Србије и Индонезије у наредном периоду буду подигнути на још виши ниво, при чему је посебно истакао важност јачања економске сарадње, као и редовног политичког дијалога.

Захвалио је на одличној сарадњи у мултилатералној области, а посебно на подршци Србије кандидатури Индонезије за несталног члана СБ УН 2019-2020. године. Још једном је потврдио принципијелну позицију Индонезије по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво