Заједничка седница косовске и албанске владе у септембру

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да се са косовским премијером Авдулахом Хотијем договорио да у другој половини септембра буде одржана заједничка седница двеју влада и да одрже скуп представника општина са Косова и из Албаније.

Еди Рама је наговестио да планирају нову иницијативу у новембру, на којој ће се председници свих општина Косова и Албаније састали како би разговарали о изазовима и проблемима.

Авдулах Хоти је у дводневној посети Албанији, првој од како је изабран за косовског премијера, пренели су медији у Приштини.

"Договорили смо се да одредимо нови рок за одржавање састанка двеју влада, у нади да ће нам тешка ситуација омогућити то у другој половини септембра. Договорили смо још један догађај који ће се први пут одржати између нас. У Тирани у Палати Конгреса у новембру желимо да две владе организују први конгрес локалних власти, који ће бити традиционални конгрес, на којем градоначелници заједно са својим тимовима могу делити  заједничке праксе и изазове", рекао је Рама.

Пренео је да су разговарали  о могућности да Косово има приступ луци Драч.

"То значи да су нам потребни технички детаљи споразума, како не бисмо дозволили да бирократија омета његову примену", рекао је албански премијер и најавио да ће наставити да раде на финализацији таквог споразума, те да уз такав споразум оцарињена роба у Драчу неће бити царињена на прелазу Морина.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво