СЗС: Прихваћена иницијатива за формирање ширег опозиционог фронта

Савез за Србију је саопштио да је на састанку уједињене српске опозиције у бојкоту прихваћена иницијатива СЗС-а о формирању ширег заједничког опозиционог фронта од свих који су бојкотовали изборе на свим нивоима.

СЗС наводи да се након, "лажних избора дошло у крајње недемократско стање да опозиције нема нити на једном парламентарном нивоу, од републичког, преко покрајинског до локалног."

Изражена је забринутост "због алармантног стања у вези са новим таласом заразе који се шири Србијом због неодговорног понашања власти и лажирања броја новозаражених и умрлих зарад насилног спровођења избора", пише у саопштењу Савеза за Србију.

Када би било одговорности према општем добру, сматрају у СЗС-у, хитно би дошло до формирања прелазне, техничке Владе стручњака која би зауставила нагомилане опасности по здравље грађана и даље урушавање економије.

Савез за Србију поручује да би та влада требало да обнови рад независних државних институција и формира нови Кризни стручни штаб јер је, како оцењују, садашњи изгубио сваки кредибилитет и поверење грађана.

"Ово је једини начин да се превазиђе постојећа политичка криза и припреме заиста слободни и поштени избори, јер последњи лажни избори на свим нивоима морају бити поништени", саоштио је СЗС, који напомиње да је то потврдио и Управни суд на основу приговора учесника на изборима.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво