Гренел: ЕУ иницијативу о визама мотивисала САД

Специјални изасланик председника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел поручио је да је "добродошла вест" да се питање визне либарализације за Приштину стави на дневни ред током немачког председавања ЕУ.

Гренел је на свом твитер налогу написао да је то добра вест "чак и за само неке циљане пословне индустрије.

"Коначно. Усредсређеност САД на економску нормализацију мотивисала је акције Европљана. И драго нам је што преузимају вођство", написао је Гренел.

Гренел је реаговао на информацију да су 32 члана парламента Европске уније потписали писмо упућено немачкој канцеларки Ангели Мерклел и министру унутрашњих послова Хорсту Зехоферу, тражећи од њих да питање либерализације виза за Косово ставе на дневни ред Савета ЕУ током немачког председавања.

У том писму, које такође потписује известилац за Косово Виола фон Крамон, посланици Европског парламента захтевају да се реши питање либерализације визног режима за Косово, уз оцену да је прошло две године од када је Косово испунило све стандарде које је поставила ЕУ.

Питање либерализације визног режима изазвало је расправу на твитеру између известиоца ЕУ за Косово Виоле фон Крамон и специјалног изасланика председника Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела.

Гренел је тада написао да би Виола фон Крамон требало да се концентрише на либерализацију визног режима, уместо да критикује "све што Трампова администрација чини да помогне нормализацији економија Београда и Приштине".

Фон Крамонова је тада предложила Гренелу да се по том питању обрати француском председнику Емануелу Макрону.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво